Biskut Suji
Bahan-bahannya..
300gm minyak sapi ghee / apa pun jenama asal minyak sapi
250gm gula kaster
300gm tepung jagung
200gm tepung gandum
1 sudu makan vanilla
1 biji telur
cara-caranya:
Gaul minyak sapi dengan gula hingga sebati. masukkan telur dan gaul hingga sebati diikuti dengan vanilla dan tepung masukkan sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh yang lembut....bentukan mengikut kreativiti masing2...terap pun boleh...bulat2kan pun boleh...hehehe...panaskan oven 180'c selama 10 minit dan masukkan biskut bakar selama 15-20 minit atau kekuningan....sejukkan dan masukkan kedalam bekas kedap udara.
RM22.50 50 biji
Biskut Semprit
Bahan-bahannya...
250gm buttercup
2 biji kuning telur
200gm tepung kastad
100gm tepung jagung
50gm tepung gandum
1 sudu vanilla
pewarna kuning
hiasan Ceri merah / hijau
Pukul buttercup dengan gula sehingga sebati masukkan kuning telur gaul hingga sebati.....dan masukkan semua bahan yang lain adun sehingga menjadi doh yang lembut dan boleh di paipkan mengunakan acuan biskut..panaskan oven 180'c selama 10 minit dan masukkan biskut bakar selama 15-20 minit atau kekuningan....sejukkan dan masukkan kedalam bekas kedap udara.....
*bagi sesiapa yang x acuan biskut untuk bunga2an...ada nozel bintang saiz besar boleh juga guna..ala mcm main picit2 buttercream...hehehe....aku guna tu ja....Siap...Sedappppppp..
RM20.00 50 biji
Botol saiz kecil - RM12.00 (30 biji)
No comments:
Post a Comment