Thursday, July 9, 2009

Biskut Almond Coklat Rice

Almond Coklat Rice & Coklat yang telah dpaking dalam botol
nyammy...sdpnye....

Biskut Almond Coklat Rice

Bahan-bahannya:-
250gm buttercup
300gm tepung hong kong
50gm tepung jagung
100gm serbuk badam
100gm gula kaster
1 biji kuning telur
hiasan
coklat masakan
coklat rice warna putih (sembarang pun xpea)
pukul buttercup dengan gula hingga kembang sedikit...masukkan telur dan gaul sebati dan masukkan tepung sedikit demi sedikit gaul sehingga menjadi doh...dan boleh dibentuk...bentukkan menjadi bentuk lonjong...bakar pada suhu 170'C selama 20 minit atau sehingga masak.
Tips untuk bis: Jangan uli terlalu lama memadai doh sebati sahaja....kalau terlalu lama di uli ndti biskutnya keras walaupun guna butter...keh3x...
RM20.00 50 Biji

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...