Bahan-bahanya:-
250gm mentega
300gm tepung Hong Kong
100 tepung jagung
1 biji kuning telur
1/2 sudu teh b.powder
100gm nestum (kisar hancur)
180gm gula kaster
hiasan
250gm coklat masakn putih
nestum kasar
Pukul mentega ngan gula sehingga sebati.
Masukkan telur dan gaul hingga sebati..
Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh yang lembut.bulat2kan.....
Panaskan Oven dan masakan pada suhu 180'C 15 minit...
Biarkan biskut sejuk...Kemudian masukan kedalam coklat masakan putih yang telah dicairkan dan uli dengan nestum kasar....
Cubala...Sedap....
RM20.00 50 Biji...
assalamualaikum milla..ni nora..nak.tanya..nora pnh cuba buat biskut ni..tp msalah nye..waktu nak celup dgn white choc tu..white choc skjp.je dah beku..soalan ny mcmna nak coklat tu sentiasa cair ek? tq ka mila
ReplyDeletedoh ni dpr berapa biji?
ReplyDeletekalo dikurangkan semua jadi half boleh x?
Lebih 100 biji kalau xsilap... blh buat separuh
DeleteNora sya milla... fb sya milla mill
ReplyDelete