Monday, June 21, 2010

Resepi Kek Batik Coklat



Kek Batik Coklat (Resepiku tapi di olah semula oleh kak Hasue..tQ kak)

Bahan-bahan ( 1 kg )

* 200gm millo
* 250gm butter
* 3 sudu makan serbuk koko
* 1 tin kecil susu pekat manis
* biskut meri secukupnya

Cara-cara
1. Sediakan Loyang yg dialas plastik bersih(tujuannya supaya kek tidak melekat dan senang diangkat dr loyang tanpa mencacatkannya)
2. Cairkan butter dalam kuali atas api yang kecil sekali...
3. Setelah cair masukkan susu,milo sedikit demi sedikit gaul sehingga milonya hancur
4. Seterusnya masukkan serbuk koko.... gaul tanpa henti sehingga halus dan xberketul lg....
5. Setelah pekat,boleh lah mula menyusun biskut marie di dalam loyang sehingga menutupi permukaan dasar dan ceduk adunan coklat kemudian ratakan..
6. Susun lagi biskut marie dan lapiskan dengan adunan coklat.
7. Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga adunan habis
8. Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk semalaman.... potong dan siap untuk dihidangkan...


Salam...PhotobucketIkhlas dari....

1 comment:

  1. hai..camner nk buat coklat tu nmpk licin je ye? sy wat xjd pun..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...